Executive Coaching

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Covid-19 en nu een recessie. Je krijgt er geen manual erbij. Figure it out !

Covid-19 en de energiecrisis maakt ons één iets zeer duidelijk: een VUCA-wereld. Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous. Live with it ! De vraag is dan: hoe ? Hoe kan je impact genereren? Hoe extra coping-mechanismen ontwikkelen om op korte tijd met deze toegenomen onzekerheid en stress effectief om te gaan en doelgericht te zijn.  

Wie leiding geeft weet: ik moet beginnen bij mezelf. Als leidinggevende kan je alleen het beste uit je team halen, als je dat ook uit jezelf weet te halen!

Je hebt je bestaansrecht als leidinggevende door je profilering, charisma en impact in harde en moeilijke tijden. Sterk leiderschap in crisis-situaties is gestoeld op self-awareness, self-engagement, self-valorisation. In executive coaching kan in een éérste fase rond deze thema’s een GAP-analyse gemaakt worden. 

Positive and powerful leaders put a lot of emphasis on integrity, self-awareness, authenticity and social influence.

Mijn leiderschapsprogramma is gebaseerd op actuele inzichten en technieken en beoogt dat mensen die leiding nemen dit “authentieker” doen… en daardoor met minder moeite en stress. Is de manier waarop je er dagelijks in staat in lijn met wie jij écht bent? Indien je als leider op een authentieke manier jouw taken ter harte neemt en “draagt”, ben je ook duurzamer bezig met jezelf en loop je minder kans op burn-out. De rol die je opneemt weegt dan minder, omdat je meer vanuit een spontane innerlijke flow werkt. En met flow denkt iedereen aan energie! Energie, daar is het om te doen! De juiste soort energie en in voldoende mate.

Het gaat in mijn leiderschaps-coachings over het sterker maken van de connectie met de innerlijke kern van jouw persoon/energie, om zo situaties beter aan te kunnen, hoe moeilijk ze ook zijn. Vergroot je impact en effectiviteit door meer inzicht in je eigen sterke punten, aspiraties, waarden, interne en externe belemmeringen. Manage als dusdanig jouw risico’s en wat jou in je kracht ondermijnt. Vanuit zelfreflexie, feedback van stakeholders en begeleiding van mij tijdens dit traject, kom je vanuit analyse en bewustzijn tot actie. Ontwikkel een authentieke, effectieve leiderschapsstijl die past bij jou als persoon en bij wat je team en de organisatie van jou als leidinggevende verlangen in deze tijd.

Een coaching-traject naar een “next level of maturity” is maatwerk. Waar jij vastloopt, gaat een ander vlot doorheen. De coachvragen van waaruit wordt vertrokken zijn afhankelijk van de mens achter de professional. Dus uniek !

Aan de oppervlakte kunnen coach-vragen er klassiek uitzien. Zoeken naar meer impact op je team of op je klanten, synergie realiseren op de werkvloer, time-management, prioriteiten stellen, assertiviteit, coachen van weerstand naar buy-in, conflict-handling, zingeving, balans met vaderschap- of moederschap…. In de diepte is iedere vraag echter fundamenteel anders. Wat écht nodig is in een executive coaching, is dat er gekeken wordt naar wat voor jouw de specifieke uitdaging is. Ben je iets beu bij jezelf - een bug in je systeem die er niet uitgaat…, dan is het een goed moment voor coaching.

Een specifieke uitdaging op werkvlak is een persoonlijke uitdaging. Op deze uitdaging wordt gewerkt en geoefend. Je wordt herhaaldelijk met respect uitgenodigd jouw heel specifiek issue te exploreren en onder ogen te zien. Je probeert het alternatief dat voor jou béter voelt (en beter is voor jouw team) eens uit. Coachen is zoeken, identificeren, proberen en uittesten … tot het moment dat je voelt dat er iets veranderd is.  

Via de technieken van YourCoach-Academy, ben ik erin gespecialiseerd energie los te maken waardoor je uit je comfortzone komt. Je wil méér en anders van jezelf, voor jezelf en met jezelf. De mentale shift is dat je ook méér en anders kan en effectief doet. Het idee van méér en anders is niks waard zonder concrete actie en een éérste stap.

Managers liggen vaak wakker van frustraties over de mate waarin ze invloed hebben op wat gebeurt in het bedrijf. Een zoektocht dus naar wat de eigen visie op de zaken dan wel is en welk de strategie is om dit effectief te realiseren.

Veel voorkomende vragen bij executive coaching handelen over balans vinden en grenzen bewaken. Een persoonlijk “systeem” vinden om grenzen te bewaken en in evenwicht te blijven, is geen overbodige luxe nà Covid-19! Waarom niet zelf de verantwoordelijkheid nemen rond preventie van jouw burn-out?

In een executive traject werken we met de mens achter de professional en al het menselijke dat kan spelen. In jouw bedrijf of in jouw team laat Covid-19 sporen van trauma na! Hier omzichtig mee omspringen als leidinggevende is aangewezen om verdere “complicaties” te vermijden. Hoe manage jij je eigen onzekerheid en kan je de scope aan van emoties binnen je team?

People leave bosses not companies.

Tenslotte gaan coachings voor ondernemers en leidinggevenden ook over het relationele – het “people management”… de sociale interacties. Hoe ga jij als coach verbindend leiderschap implementeren? Hoe coach je als manager jouw team naar meer synergie, positive vibes, engagement en zelfsturing?

Als manager heb je een grote impact op de prestaties, motivatie, engagement en het werkplezier van medewerkers.

"The leader's role is to free people, not control them - to free their strengths, ideas, energy and value, rather than straightjacketing them with fear, rules and bureaucracy" Tony Hsieh, Zappos.

Last but not least de lastige vraag die soms doorweegt: WHY? Waarom doe je het eigenlijk ? Purpose-vragen en zingeving kunnen in principe niet ontbreken in een executive traject. Lonely at the top: OK – maar je weet toch wel waarom ?

 

VOOR WIE IS DIT TRAJECT?

Je bent een gedreven leidinggevende (manager, teamleider, ondernemer, CEO) en je wilt je leiderschapskracht vergroten. Je zoekt meer vanuit authenticiteit leiding te geven, sterker te worden in het aanboren en aanmoedigen van het potentieel, de talenten en energie van anderen. Je wil meer voldoening uit je werk halen en minder stress… Meer piece of mind!

Ik begeleid jou graag naar modern leiderschap vanuit mijn expertise op gebied van talentontwikkeling, HRM, positieve psychologie, employee engagement en strengths-based leiderschap. Investeren in het verder ontwikkelen en versterken van een authentieke en positieve leiderschapsstijl, levert veel op voor jezelf en de organisatie.

Als Arbeids-en Organisatie Psychologe en 20 jaar ervaring binnen soft-HR en leiderschaps-ontwikkeling, adviseer ik indien nodig hoe je je bepaalde skills eigen kan maken. Een coachingtraject met persoonlijke begeleiding levert betere resultaten op dan het volgen van een klassieke training. Voor het opstellen van een business-plan of salescoaching, verwijs ik door naar de gespecialiseerde business-coaching van YourCoach. Mijn specialiteit ligt op vlak van self-management, self-shaping en personal leadership.

Een individueel programma bestaat uit 8 coachingsessies en tussentijdse online begeleiding. Het traject start niet met klassieke assessments en standard-tools om dan vervolgens op een piste uit te komen die de jouwe niet is. We starten vanuit jouw persoonlijke vragen en werken met de mens achter de professional die jij bent. Je krijgt gedurende gemiddeld vijf maanden 1-op-1 coaching, tussentijdse oefeningen, materiaal, tips en begeleiding.

Dit traject vergroot jouw leiderschaps-repertoire met nieuwe inzichten, methoden en technieken die prestaties, betrokkenheid en welzijn verhogen en die je direct kan toepassen in de praktijk.

 • Maatwerk toegesneden op je persoonlijke issues
 • Een gestructureerd proces
 • Bewezen aanpak confirm internationale standaarden
 • Veel persoonlijke aandacht en begeleiding
 • Praktisch en positief
 • Wetenschappelijk onderbouwd en gecertificeerd
 • Duurzame resultaten
 • Een "intensief" traject waarbij je de opgedane inzichten en kennis ook snel productief weet te maken binnen de organisatiecontext.

Het programma heeft een constructieve en actiegerichte insteek, vanuit een bewezen methode om effectief en positief leiderschap vanuit authenticiteit te ontwikkelen, resultaten te verbeteren en een positieve werkcultuur te creëren.

Het is mogelijk om dit traject volledig online te volgen, met online ontwikkelingsmateriaal, e-coaching, ZOOM en/of telefonische gesprekken.

De sessies kunnen in het nederlands, engels of frans.

Leadership coaching als onderdeel van jouw Personal Development Plan:

Executive coachings in samenwerking met HR, volgen eerder een vast stramien. Er wordt een intake-gesprek gehouden met de coach, coachee en zijn/haar manager. Het "maatwerk" aangeboden in deze coachings is cognitief, fysiek, energetisch en systemisch. De coachingsessies zijn een vertrouwelijk traject tussen coach en coachee en sluiten af met een outtake-gesprek opnieuw met de drie partijen.

Kom je makkelijker tot rust in de natuur, dan plannen we wandelcoachings in. De natuur is een snelweg om tot inzichten te komen en visie te ontwikkelen.

 

Concrete mogelijkheden:

 •  Executive coaching voor kaderleden: trajecten van 9 uren mental coaching - frequentie verspreid over 4 of 6 sessies. Naar keuze "live" coaching (in-company of andere kocaties) of "online" coaching of gecombineerd. Tarief €160/u excl. BTW. Indien noodzakelijk wordt een traject uitgebreid met een extra 6 uren coaching.
 • Trajecten "leadership development" voor people-managers en leidinggevenden: standaard-traject van 12 uren leadership coaching met minstens 6 uren "live" coaching en een doorlooptijd van 3 maanden tijdens dewelke continue follow-up. Pakket-prijs € 1.350 excl.BTW. (incl. 2-daagse Bootcamp "resilience and personal development": €1.580 excl. BTW)
 • Young Potentials trajecten: voor hoog-opgeleide professionals die éérste stappen zetten in het bedrijfsleven. Coaching rond een confidence-mindset, aanpassingsvermogen, opbouwen soft-skills, stress-bestendigheid, opnemen verantwoordelijkheden, curriculum creation. Standaard-traject van 10 uren met minstens 5 uren "live" coachingen doorlooptijd 6 maanden tijdens dewelke continue follow-up. Pakket-prijs € 940 excl.BTW. (incl. 2-daagse Bootcamp "resilience and personal development": €1.170 excl. BTW)

Meer info via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch 00 32 484/771 091. 

 

VDAB Loopbaancheques worden aanvaard:

Via de VDAB Loopbaancheques kunnen medewerkers, welk statuut ook, van de subsidies genieten via de Vlaamse Overheid en hun professioneel gebonden coaching-traject hiermee integraal financieren. Via de VDAB Loopbaancheques die de werknemer €80 kosten, kunnen 7 uren loopbaan-coaching opgenomen worden. De tarieven hierboven geschetst zijn van toepassing indien niet kan gewerkt worden met VDAB.

 

Meer weten over coaching naar een self-authoring mindset

Contact info

Over Trajecten

Trajecten is mijn persoonlijke getuigenis rond positiviteit, vertrouwen en moed. In enkele specifieke domeinen draag ik als psychologe graag mijn steentje bij aan de verzachting van onze samenleving. In de rol van certified coach, trainer en erkend bemiddelaar ondersteun ik mensen en bedrijven naar meer geluk, gezondheid en duurzaamheid.
Respect, know-how, aandacht en tijd zijn de pijlers die mijn ondersteuning als coach naar jou toe dragen. Ik geloof dat elke ontwikkeling en elk groeiproces beter gaat als we zorgzaam zijn en een mindset hebben om er zelf werk van te maken.
Er iets van maken, is verantwoordelijkheid nemen en zelf de keuzes maken. Een mooi nieuw verhaal kan ontstaan.

© 2022 Trajecten. All Rights Reserved. Designed By TaG-webdesign